Bu durumların ortaya çıkmaması için ne gibi önlemler alınabilir?

Bir kişi, sigaranın zararlarını bildiği hâlde sigara içmeye devam ediyor veya bir başka kişi çevrenin kirletilmemesi gerektiğini bildiği hâlde yere kâğıt, çöp gibi maddeler atıyor. Sizce bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Bu durumların ortaya çıkmaması için ne gibi önlemler alınabilir?

İnsanlar, kendilerine ve çevreye zarar verdiklerini bile bile bazı davranışlardan, tembellikten veya alışkanlıktan vazgeçemezler.

Günümüzde sigaranın zararları ortaya çıkmış, akciğer ve diğer kanser çeşitlerinden sigaraya bağlı olarak ölen çok kişiyi görmekteyiz. Ama sigara bağımlılık yaptığı için bu alışanlar kendi iradeleri ile bundan vazgeçemektedirler. Ülkemizde olduğu, bu alışkanlıktan insanların vazgeçmesi için .eşitli kampanyalar yapılmaktadır. Sağlık kuruluşlarında ücretsiz muayene ve ilaç verilmekte, devletçe kapalı alanlarda içmeme gibi bazı kısıtlamalar getirmektedir. Bu şekilde devlet sigara içenlerin en azından başkalarına zarar vermemesini sağlamaktadır. Yasaklara uymayanlara parasal cezai yaptırımlar vardır.

Maalesef bir de çevreye zarar verenler var, bunlar ya tembellikten yada umursamamazlıktan sokaklara veya doğaya çöp atarak çevreye zarar vermektedirler. Buna önlem olarak devletin cezai yaptırımlar koyması çöp atanlara parasal cezalar veya kamuda çalışma cezaları verilmesi gerekir.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.