Fethedilen yerlerin elde tutulabilmesinin sebepleri nelerdir?

Fethedilen yerlerin uzun süre elde tutulabilmesinin en önemli sebepleri nelerdir? Tartışınız.

– Doğru iskan politikası, fethedilen yerlere, türkmen aileleri yerleştiriliyor, onlardan vergi alınmıyor, Türkmen aileleri için bu iskan teşvik ediliyordu. Bu şekilde Balkanlara yerleşen Türkmenler ile buraları Türkleşmi ilk fethedilen yerler 20. yüzyılı kadar Osmanlı Hakimiyetinde kalmıştır. Bu iskan politikası ile bu toprakların savunulması ve hakimiyeti kolaylaşmıştır.

– Tımar sisitemi ile topraklar, devlete sadakatinde emin olunan, güvenilen, devlet adamları arasında tımar edilmiş, kullanıma verilmiştir. Bu durum ekonomiyi canlı tutumuş, güvenliği kolaylaştırmış ve tımar sahiplerinin asker yetiştirme ve besleme zorunluluğu olduğu için devamlı hazır askere sahip olmuştur.

– Fethedilen yerlerin insanlarının topraklarını dokunulmamış, istila ve katliam yapılmamış, halkın haksızlığa uğramasına sebep olunmamıştır. Böylece halk ekonomik olarak zarara girmemiş, güvenlik sebebiyle, gönllü Osmanlı hakimiyetinde bulunmak istemişlerdir.

– Yerli halkın, ekonomik kaynaklarına dokunulmamış, onların güvenliği sağlanmıştır.

– Fethedilen yerlerdeki Kiliselere dokunulmamış, yanlarına bir tane de camii yapılarak, İslam teşvik edilsede kilise varlığını sürdürmüştür.

– Fethedilen yerlerdeki demografik yapı dikkatle izlenmiş, denegeli bir nüfus politikası oluşturulmuştur.

– Dini özgürlük ve hoşgörü oluşturulmuş, kimseye dininden dolayı baskı yapılamamıştır.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.