Kültürel ögelerin Dünya Miras Listesi’ne alınmasının önemi nedir?

Kültürel ögelerin Dünya Miras Listesi’ne alınmasının önemi nedir?

Ulusal değerlerin uluslararası koruma latına alınması demek olup, oldukça önemlidir. Bu yerler özel olarak korunmaktadır.

Angkor Vat (Ankor Vat) Tapınağı bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Kamboçya’da 12. yüzyılda inşa edilmiştir. Günümüze kadar iyi korunarak gelmiş Tapınak’taki kubbeler ve diğer yapılar mimarinin eşsiz örnekleridir. Geçmişte çeşitli dinlerin kutsal makânı olarak kullanılan Tapınak, 1992 yılında Kültürel Miras Listesi’ne alınmıştır.

Angkor Vat Tapınağı

Machu Picchu, Güney Amerika’da And Dağları’na kurulmuş İnka uygarlığına ait antik bir kenttir. Şehir, uzun süre terk edilmiş bir şekilde kaldıktan sonra 20. yüzyılın başında keşfedilmiştir ve 1983 yılında Kültürel Miras Listesi’ne alınmıştır. Machu Picchu, 2007 yılında Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri olarak seçilmiştir.

Machu Picchu

Safranbolu, klasik Osmanlı şehir mimarisini yansıtan en önemli kentlerden biridir. Karabük ili yakınlarında yer alan kent, geçmişten günümüze tarihî güzelliklerini önemli oranda korumuştur. Safranbolu, ülkemizin kültürel özelliklerini yansıtan han, hamam, cami, köprü, konak, ev gibi yapılarıyla bir açık hava müzesi konumundadır. UNESCO tarafından 1994 yılında, Kültürel Miras Listesi’ne alınarak koruma altına alınmıştır

safranbolu evleri

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.