Çalışma Kitabı Sayfa 55 Bulmaca cevapları

1. Cisimlerin üzerine etkileyen kuvvetin sıfırdan farklı olduğu durumda, kuvvetlere verilen ortak ad.

Cevap: Dengelenmemiş

2. Cisimleri yere çeken kuvvet.

Cevap: Yerçekimi

3. Kuvvet ölçer.

Cevap: Dinamometre

4. Cisimler üzerine etkileyen kuvvetin sıfır olduğu durumda, kuvvetlere verilen ortak ad.

Cevap: Dengelenmiş

5. Bir yere gitmek için izlenen yol istikamet.

Cevap: Yön

6. Sürati hesaplamak için bilinmesi gereken verilerden birisi.

Cevap: Zaman

7. Değişmeyen madde miktarı.

Cevap: Kütle

8. Sürati hesaplamak için bilinmesi gereken verilerden birisi.

Cevap: Yol

9. Kütle üzerine etkiyen yer çekim kuvveti.

Cevap: Ağırlık

10. Hem hareketli hem de durgun cisimlerde bulunur.

Cevap: Enerji

11. Dinamometrede bulunur.

Cevap: Yay

12. İki veya daha fazla kuvvetin bir cisme yaptığı etkiyi tek başına yapan kuvvete verilen ad.

Cevap: Net

13. Birim zamanda alınan yol.

Cevap: Sürat

14. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değitirmesi.

Cevap: Hareket

15. Net kuvvetin diğer adı.

Cevap: Bileşik

Şifre: Hareket enerjisi

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Comments

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir