Bitkiler neden çiçek açar? Niçin arılar bitkilerin genellikle çiçeklerine konarlar?

Yandaki resimde elma çiçeğinden bal özü alan bir arıyı görmektesiniz. Günlük hayata buna benzer durumları hiç gözlemlediniz mi? Arı bu işi niçin yapıyor? Arının yaptığı bu işin bitkilere ne faydası olabilir? Bitkiler neden çiçek açar? Niçin arılar bitkilerin genellikle çiçeklerine konarlar? Arılar ve böcekler olmasaydı ne olurdu?

arının tozlama yapması

Günlük hayatta özellikle bahar ve yaz aylarında resimdeki gibi, bal toplayan arıları sürekli görürüz. Arı çiçeğin üstünde, doğa için çok yararlı bir görevi yerine getirmektedir. Çiçekte kendisi için bal toplamakta, ama çiçek için neslinin ve doğanın devamı için çiçeğin erkek organından aldığı tozları dişi organa taşıyarak üremeyi sağlamaktadır.

Arının bu yaptığı iş sonucu tozlama gerçekleşmekte, bitkiler bu şekilde çoğalıp üreyebilmektedirler. Çiçekler çok güzel renkleri ve hoş kokuları ile arıları kendilerine çekmektedir. Arı buralardan polen toplamak için konar. Arı ve böcekler olmasaydı, bitkiler üremeyi ve çoğalmayı gerçekleştiremez. dünyamızın sonu gelirdi.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.