Peygamberimizin bu tutumu onun hangi özelliğini ön plana çıkarmaktadır?

Hz. Muhammed’in Bizans İmparatoru Heraklios’a gönderdiği mektup şöyledir: “Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Hz Muhammedin mektup gönderdiği ülkeler

Allah’ın kulu ve elçisi Muhammed’den Rum İmparatoru Heraklios’a! Selam hidayete tabi olanlara… Seni İslam’a çağırıyorum. Müslüman ol, kurtul. Müslüman ol ki Allah ecrini iki defa versin. Yüz çevirirsen bütün halkının günahı senin boynunadır.

Ey kitap ehli! Sizinle bizim aramızdaki ortak kelimeye, yalnızca Allah’a tapmak ve ona hiçbir şeyi ortak koşmamak, aramızda Allah’tan başka birbirimizi rabler edinmemek üzere gelin. Eğer yüz çevirirlerse şöyle deyiniz: Şahit olun ki biz Müslümanlardanız.” (Muhammed Hamidullah)

Hz. Peygamber Döneminin Siyasi-İdari Belgeleri, s. 122.

Hz. Muhammed, birçok ülke liderine yukarıdakine benzer İslam’a davet mektubu göndermiştir. Peygamberimizin bu tutumu onun hangi özelliğini ön plana çıkarmaktadır? Belirtiniz.

Bu mektuplar Peygamberimizin bir uyarıcı olduğunu göstermektedir. Hz. Muhammed (S.A.V.), belli bir topluma, millete veya bölgeye değil, bütün insanlığa uyarıcı olarak gönderilmiştir.

Yüce Allah Hz. Muhammed (S.A.V)’in bu görevini Kur’an-ı Kerim’deki şu ayetinde bildirmiştir:“ Biz seni bütün insanlara ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik…”( Sebe suresi, 28. ayet.) Bu görevinin gereği olarak Peygamberimiz, hangi toplumdan ve dinden olursa olsun ulaşabildiği her insanı İslam dinine inanmaya davet etmiştir.

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.