Toplumun Sağlık İhtiyacının Karşılanması ve Karşılayan Kurumlar Nelerdir?

Toplumun Sağlık İhtiyacının Karşılanması ve Karşılayan Kurumlar Nelerdir? Konunun ilk bölümünü yani Toplumun İhtiyaçlarını Karşılayanlar Özel ve Kamu Kuruluşları başlığında bulabilirsiniz bu konu o konunun devamı niteliğindedir.

Devletimizin temel görevlerinden biri de toplumun sağlık ihtiyacını karşılamak için sağlık kurumları oluşturmaktır. Bu kurumlarda doktor, hemşire, sağlık memuru, diyet uzmanı gibi görevliler çalışır.

toplumun sağlık ihtiyacı hastaneler

Sağlık bakanlığına bağlı kurumları sıralayacak olursak bazıları; Aile sağlığı merkezi, hastane, diş tedavi merkezi, poliklinikler, dispanserlerdir. Sağlık Bakanlığı yaşanan ve yaşanacak sağlık sorunlarına, tehlikelere karşı toplumu uyarır ve gerekli önlemleri alır.

Sağlık Bakanlığı halk sağlığı ile ilgili çalışmalar yapar.Düzenlediği ücretsiz aşı kampanyaları ile yurdumuzun her köşesine ulaşır ve gerekli önlemleri alır.

Toplumun Sağlık İhtiyacını Karşılayan sivil toplum kuruluşları

Türk Kalp Vakfı

Sivil toplum kuruluşları sadece eğitimde değil sağlık alanında da gönüllü hizmetleri ile kalkın yardımına koşarlar. Türk Kalp Vakfı kalp rahatsızlıkları geçiren vatandaşlarımızın sağlık sorunlarında başvurabileceği sivil toplum kuruluşlarından biridir.

Türk Kalp Vakfı; kalp, damar hastalıları ve genel sağlık konusunda dünya standartlarında bir kuruluştur. vakıf, kendi uzman doktor, sağlık personeli, hemşire ve sağlık teknisyenleri ile hizmet etmektedir.

Türk Kalp Vakfının Kuruluş Amacı Nedir?

Türk Kalp Vakfının amacı, halkın kalp sağlığı için çalışmalar yapar ve kalp sağlığının korunması için halkı bilinçlendirir. Çünkü sağlıklı kalplere sahip insanlar mutlu olurlar, mutlu insanlar mutlu toplumu meydana getirir.

Türk Kalp Vakfı, Projelerinden bi tanesi “Düşler Konvoyu” ile halkın kalp ve damar hastalığına karşı bilinçlenmesine karşı çalışır.

Türk Kalp Vakfı “İyi Kalpli Ol” kampanyası ile yardım sevenlerin desteğini alarak halkına yardım ediyor ve destek veriyor. Konumuzun devamı için toplumun yardım ihtiyacının karşılanması konu başlığına bakabilirsiniz

Hadi Paylaş!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on Pinterest

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.